Klantcase DutchBoxx15Jun
Nieuws

Klantcase DutchBoxx

De vraag vanuit DutchBoxx was om een omsnoeringsmachine te ontwerpen die naadloos aansluit op de bestaande productielijn.

De uitdaging
DutchBoxx Golfkarton is een Nederlandse producent van golfkarton verpakkingen, waar een compleet assortiment dozen en verpakkingen op maat en in eigen huis geproduceerd wordt. De productie is zeer flexibel, elke soort verpakking kan op een van de zes lijnen verwerkt worden. De kartonnen verpakkingen gaan gesneden, bedrukt en gebundeld naar de klant. Het is hierbij belangrijk dat de verpakkingen stevig omsnoerd worden, maar dat het product niet wordt verbogen, beschadigd of vervormd.

Omdat de productie flexibel is en de verpakkingen verschillen van grote naar kleine verpakkingen, is het van belang dat de machines die gebruikt worden ook flexibel ingezet kunnen worden. De machine moet kunnen meten hoe groot de pakketten zijn om een omsnoering op maat te maken. DutchBoxx levert verpakkingen die recyclebaar zijn, maar ook het omsnoeringsband is recyclebaar zodat de klant weinig tot geen restafval heeft.

De oplossing
De vraag vanuit DutchBoxx was om een omsnoeringsmachine te ontwerpen die naadloos aansluit op de bestaande productielijn. Hierbij waren de eisen dat het omsnoeringsband volledig te recyclen is (dunne band, recyclebaar materiaal), dat de medewerkers geen fysieke inspanning hoeven te leveren en dat de machine afmetingen kan detecteren om de variatie aan te kunnen. De projectafdeling van Cyklop is met deze vraagstelling aan de slag gegaan en heeft een Ampag omsnoeringsmachine met transportbaan ontwikkeld. De machine is volautomatisch en kan elke gewenst formaat zelfstandig, gemakkelijk en snel omsnoeren.

Het resultaat
Nadat de machine enkele maanden bij Dutchboxx heeft gedraaid kan Managing Director Piet Stilma er het volgende over zeggen: “De omsnoeringsmachine van Cyklop brengt op een snelle en efficiënte manier stevige omsnoeringen aan de pakketten aan zonder de producten te beschadigen. Perfect voor kartonnen dozen dus!”.

Lees de complete klantcase op de website van 'Cyklop - Global Packaging Solutions'. (Juni 2020)